Olive Oil? Apa tu? Selama ni kita (most Malaysian) masak pun guna Minyak Masak Kelapa Sawit.
Kalau kat rumah, Sarah pun selalu guna MMKS (short form gitu) dan jarang jarang guna Olive Oil.
Tak percaya jom tengok gambar ni
Haa tengok! MMKS lebih besar berganda-ganda dari Olive Oil!
Tapi kan Olive Oil ni banyak kelebihan lebih lebih lagi untuk kecantikan dan kesihatan!
Mungkin lepas ni semua orang akan bertukar ke Olive Oil?
Jangan lah begitu, MMKS juga ada khasiatnya yang tersendiri. Nanti kita minta cik Idayu update okey!
Tapi sebelum tu jom baca khasiatnya. English please~ :p
*Olive oil unique when it comes to foods that have a direct impact on beautiful skin.
A few of the benefits of diet rich in anti-inflammatory, anti-oxidant olive oil include:
1. Increase the skins ability to maintain moisture
2. Increase ''good cholesterol''
3. Decrease ''Bad cholesterol''
4. Helps intestinal absorption
5. Helps gall bladder activity
6. Lower blood pressure
7. Aids bone development in children
8. Reduces risk of prostate cancer
9. Reduces the risk of breast cancer
Omputeh pulak kan? Tak pelah tak faham kita belajar okey =)
Until we meet again!